Kметът на район Витоша инж. Теодор Петков, представители на архитектурно студио Иво Петров – Архитекти, партньори и гости присъстваха на церемонията по първа копка на жилищен комплекс River Park, собственост на Недвижими Имоти Дивелъпмънтс.

Със символичната първа копка започна осъществяването на най-мащабния жилищен проект в София – River Park. Планирано е реализацията му да продължи около 5 години в три отделни етапа. Първа фаза се очаква да приключи през 2022 със завършването на първите 110 завършени къщи. В целостта си River Park включва изграждане на 352 къщи, инфраструктура и паркова среда на терен от 215 000 кв.м. Инвестицията в проекта ще надхвърли 160 милиона лева, а вече е факт и сътрудничеството с Уникредит Булбанк, която ще финансира изграждането му.

Стремежът в цялостната визия на откритите пространства в River Park е да наподобяват естествена природна среда и ландшафт. Дизайнът на пространствата е вдъхновен едновременно от плавните форми на планината и реката, и динамиката на града. Ландшафтът е проектиран така, че комплексът да осигури дом едновременно на хората и природата. Да бъде място за живот, почивка и забавления сред чиста, здравословна и природна среда. Това се постига чрез осигуряване на големи и ефективни озеленени пространства, които освен с естетични качества са наситени с разнообразни функции – социална, здравословна, екологична и др. На събитието, отбелязващо първата копка, беше засадено първото от общо предвиден брой от 3000 дръвчета.

Над 40% от всички 110 къщи на първия етап вече са договорени.

Недвижими Имоти Дивелъпмънтс наскоро обяви избраната комапания Калистратов груп, която ще осъществи изграждането на комплекса. Експертизата, опитът и високо квалифицираният екип на Калистратов груп спечелиха доверието на инвеститора за реализацията на комплекса, след проведена процедура за избор на изпълнител. Калистратов груп е компания с отлична репутация и голяма експертиза в строителството на знакови обществени, административни, производствени, жилищни сгради и инфраструктурни проекти. Управлява се от екип, сформиран от професионалисти, с дългогодишен опит в строителния бранш.
Разполага с над 40 души висококвалифициран инженеро-технически персонал за управление и изпълнение на проекти и притежава собствени ресурси, работни групи, и строителна механизация, с което осигурява максимално кратки срокове, високо качество и прецизност на изпълняваните работи.

„Още щом стъпих на това място, аз усетих със сърцето си енергията на това пространство. Чух реката, гледах планината, а слънцето огряваше навсякъде. Бях убеден, че това е мястото от моята визия за проекта, чрез който да споделя цялото това великолепие с много семейства, търсещи хармоничен начин на живот в близост до природата. В последната година всички ние се уверихме за важността на дома. Като място за израстване, за игри, за почивка, за обучение, за работа и за забавление. Място за истински живот. Предизвикателството пред мен и екипа ми е огромно в тези времена, но вярата в проекта и ентусиазмът да го създадем ще ни помогнат на всяка наша крачка“ каза Ори Нив- Главен изпълнителен директор на Недвижими Имоти Дивелъпмънтс.

За инвеститора – зад проекта River Park стои Dynamic Group, компания с над 40 години международен опит в сферата на недвижимите имоти и инвестиции в милиарди евро в мащабни проекти по цял свят. В България оперира от 20 години, като инвестира предимно в индустриални имоти и търговски площи. Изграждането на River Park осъществява посредством дъщерното си дружество – Недвижими Имоти Дивелъпмънтс.

Източник: riverpark.bg

Споделете