Брокер недвижими имоти – да „попадна на“ или „сам да избера“?

Консултант недвижими имоти Гергана Иванова

Консултант недвижими имоти Гергана Иванова

В различен етап от живота си, почти при всеки от нас на преден план излиза желанието за собствено жилище. Характеристиките му до голяма степен зависят от конкретната житейска ситуация – в момента сте сами, но не изключвате варианта за романтична връзка или детето Ви вече е на три години и смятате, че това е идеалната възможност да го преместите в самостоятелна стая и най-после да се наспите.

Силно мотивирани, сядате пред компютъра, отваряте имотните портали и започвате да гледате публикуваните обяви. Объркани сте – един и същ апартамент се предлага многократно на различни цени. Но, по-трудното тепърва предстои – трябва да вдигнете телефона и да се впуснете в комуникация с различни брокери. Някои звучат интелигентно и разбиращо, за други единствената реакция е „защо изобщо водя разговор с този човек“.

И тук идва големият въпрос – трябва ли да правите проучване за апартаментите или трябва да направите проучване за консултант недвижими имоти?

След като „поговорите с Вашето его и го убедите, че въпреки така характерното за българина „зная и мога всичко“, тук ще имате нужда от професионална помощ.
Инвестирайте време за срещи с консултанти недвижими имоти.

Първият и много важен плюс, е че ще трябва да помислите и структурирате Вашето търсене. Покупката на жилище е процес, който търпи много промени от първоначалната концепция. Но за да я промените трябва да я имате, нали?

На второ място помислете с какъв човек искате да работите – отговорен, емпатичен и отдаден. Все пак ще му поверите мечтата си.

И на трето, но не на последно място се поинтересувайте от професионалния опит на консултанта за недвижими имоти- образование, опит, препоръки от предишни клиенти.
Качеството на услугата, която предлагат Агенциите за недвижими имоти и в частност консултантите, до голяма степен зависят от потребителите.
Направете избор и потърсете качествена услуга, за която да платите с удовлетворение!

Гергана Иванова

Гергана Иванова

 

 

Споделете